ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΕΜΥ)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Η ΕΜΥ ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (ΠΜΟ) και σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (ΕΜΤΕ), γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας, στις εγκαταστάσεις της, Ελευθερίου Βενιζέλου 14, στο Ελληνικό.

Για τον φετινό εορτασμό ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός επέλεξε το κεντρικό θέμα με τίτλο:

«Ο Ήλιος, η Γη και ο Καιρός»

Ο Ήλιος είναι η πηγή ενέργειας που δίνει ζωή για πάνω από 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια σε όλη τη Γη. Πηδαλιουχεί τον καιρό, τα ωκεάνια ρεύματα και τον υδρολογικό κύκλο. Ρυθμίζει την διάθεση των ανθρώπων και τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις τέχνες.

Κατά συνέπεια, η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο Ήλιος επηρεάζει τον καιρό και το κλίμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, στην γενικότερη προσπάθεια του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού να οικοδομήσει ανθεκτικότερες κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ολοκληρωμένη προσέγγιση του γήινου συστήματος από τον παγκόσμια μετεωρολογική κοινότητα θα παρέχει τις βέλτιστες δυνατές επιστημονικές και επιχειρησιακές υπηρεσίες για την υποστήριξη των χωρών σε θέματα που σχετίζονται με τον καιρό, το κλίμα, την υδρολογία, τους ωκεανούς και το περιβάλλον.

Η φετινή εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΕΜΥ, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στις 10:00, ενώ το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, από τις 10:00 μέχρι και τις 17:00, το προσωπικό της Υπηρεσίας μας, θα υποδεχθεί το κοινό και τα ΜΜΕ για ξενάγηση στις εγκαταστάσεις μας και ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μετεωρολογία.Aφίσα της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας >>

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών ΕΜΥ